December 2019: Reis veiliger met de auto!

Auteur: Loes. Gemiddelde leestijd: 4 minuten. 

Met de auto op reis? Deze accessoires maken het je gemakkelijker.

We hebben weer bijzondere hebbedingetjes gevonden.

1) Anti-slaap

Ken je dat: ben je na een lange nacht werken op weg naar huis, en word je plots opgeschrikt door de toeter van een achterligger. Of zijn jullie gezellig op weg naar Spanje met de auto. Je vriendin ligt heerlijk te slapen op de passagierszetel, en die wil je toch niet wakker maken, dus rij je nog even wat langer door. Een ongelukje is snel gebeurd. Om te vermijden dat jullie straks allemaal wakker worden in het ziekenhuis, kan je ook gewoon een klein handig apparaatje achter je oor hangen. Wanneer je dan begint te knikkebollen, gaat er een alarmpje af, waardoor jij alsnog veilig op je bestemming geraakt. We vonden deze op Aliexpress. Hang hem achter je oor, en jij kan veilig op weg. Of maak je vriendin toch maar even wakker ;).

Wij vonden deze anti-slaap gadget voor je op Aliexpress: https://nl.aliexpress.com/item/32859366308.html

2) Dodehoekspiegel

Het leven begint steeds drukker te worden. Even rustig in je wagen zitten is nagenoeg uitgesloten. En jij kan fantastisch rijden, maar die idioten op de weg heb je helaas niet altijd even snel gezien. Ondanks alle ramen en spiegels, zijn er nog steeds stukken rond je auto waar kleine kinderen zich gemakkelijk voor je kunnen verstoppen. Gelukkig zijn er handige hulpstukken waardoor je jouw dodehoek weer wat kleiner maakt. Met deze opzetspiegels die we vonden op Aliexpress, blijf jij al die maniakken op de baan veilig voor. Simpel te bevestigen bovenop je zijspiegels en vertrekken maar.

Op Aliexpress vind je er een spiegel welke de dode hoeken verkleint: https://nl.aliexpress.com/item/33046875222.html

3) Alcohol tester

In sommige landen ben je verplicht om een alcoholtester in je auto te hebben, maar ook hier is het handig om er eentje bij de hand te hebben. Een aperetiefje hier, een toast daar, en die verrukkelijke pasta is toch niet compleet zonder een glas rode wijn? Voor je het weet heb je al genoeg gedronken om over de limiet te zitten. Niet iedereen reageert even sterk op alcohol, dus wat voor je beste vriend werkt, is niet noodzakelijk aanvaardbaar voor jou. Wil je op veilig spelen, kan je best even kijken hoe hoog je alcoholwaarde is. Met de alcoholtester die we voor je uitzochten op Aliexpress, kan je onmiddellijk zien hoe hoog je alcoholwaarde is, en wanneer het weer veilig is om de baan op te gaan. Nog een watertje, iemand?

Deze alcohol meter op Aliexpress geeft je duidelijkheid: https://nl.aliexpress.com/item/1000006136737.html

4) Bandenspanningsmeter

De winter is weer begonnen, en dat wilt zeggen dat de wegen ook weer gladder worden. Komt daar nog eens bij dat de spanning in je banden verlaagt door de koudere lucht. Ideaal, zou je denken. Zachtere banden zorgen namelijk ook voor meer grip op de gladde baan. Alle auto’s hebben echter andere noden, en alle omstandigheden kunnen die op hun beurt weer omgooien. Een te hoge spanning verhoogt het risico op een knalband en vermindert de grip op de baan. Is de spanning te laag, dan slijten je banden sneller af, en verhoogt je benzine en LPG verbruik. De juiste spanning is dus cruciaal. In het onderhoudsboekje van je wagen vind je terug welke spanning noodzakelijk is in welke omstandigheden. Met deze spanningsmeter van Aliexpress kan je gemakkelijk nagaan of er wat moet worden bijgepompt de volgende keer dat je gaat tanken.

Breng je spanning onder controle met deze meter: https://nl.aliexpress.com/item/32840969988.html

5) Noodhamer

Uiteraard rij jij altijd vlot en veilig als je met de wagen op weg bent. Verzekeringen heb je enkel nodig als iemand anders je in gevaar gebracht heeft. Maar misschien heb je ook wel iets sneller nood aan hulp dan een verzekeringsmakelaar, of zelfs de brandweer. Bij een ongeval zit je auto gemakkelijk in de prak. Er uit geraken is dan niet altijd even gemakkelijk. De deur open niet meer, je gordel zit muurvast… Wie weet wat de motor op zo’n moment gaat doen. Je wilt dus zo snel mogelijk weg. Deze noodhamer vanop Aliexpress kan je helpen. Met een welgemikte slag in de hoek van je ruit, krijg je onmiddellijk een opening om uit je wagen te komen, en het ingebouwde lemmet snijdt je zo los uit je gordel. Zo geraken jij en je passagiers vlot in veiligheid.

Deze veiligheidshamer vonden we op Aliexpress: https://nl.aliexpress.com/item/33053389021.htm

Lees meer op deze externe link(s):

Geef een reactie

Vindt je LPG-installateur

Over AutoGas.BE

Wij vertegenwoordigen LPG-systeemfabrikanten, LPG-installateurs en LPG-distributeurs in België.

Iedereen de mogelijkheid te geven om goedkoper en milieuvriendelijker te rijden.

Volg ons ook hier

Recente Berichten