LPG of CNG? De voor- en nadelen op een rij

Wie op zoek is naar een alternatief voor benzine of diesel en elektrische auto’s maar niets vindt, kan opteren voor een wagen op CNG. Deze moderne brandstof mag niet worden verward met LPG…

CNG

Compressed Natural Gas, kortom CNG of aardgas, heeft verschillende voordelen: de prijs aan de pomp, de snelheid van het tanken, de zeer correcte autonomie en het feit dat het minder vervuilt, zowel op gebied van CO2, NOX als fijnstof.

De nadelen van CNG: het aantal stations dat deze brandstof aanbiedt, het aantal beschikbare modellen dat erop rijdt en de hogere aankoopprijs van die modellen, of toch als je de vergelijking met dezelfde wagen op benzine maakt.

LPG

LPG tanken uiteraard ook voordelen: dit gas is nog goedkoper en kan je op meer plaatsen tanken. LPG blijkt ook minder vervuilend te zijn dan bepaalde andere brandstoffen op de markt.

De nadelen van LPG: je mag sommige ondergrondse parkeerplaatsen niet in en dit type brandstof wordt bijna niet meer aangeboden door autofabrikanten zelf. Het is zelfs verplicht om een Retrofit-installatie te gebruiken.

Lees meer op deze externe link(s):

Geef een reactie

Vindt je LPG-installateur

Over AutoGas.BE

Wij vertegenwoordigen LPG-systeemfabrikanten, LPG-installateurs en LPG-distributeurs in België.

Iedereen de mogelijkheid te geven om goedkoper en milieuvriendelijker te rijden.

Volg ons ook hier

Recente Berichten