Veelgestelde Vragen​

LPG is bijna overal in België beschikbaar in tankstations. Je kan ook in de rest van Europa makkelijk tanken.

Bijna elke benzinewagen kan aangepast worden om op LPG te rijden en enkele merken maken ook LPG auto’s die je bij de dealer kan kopen.

Met LPG beschik je over een grote autonomie en je geraakt zonder problemen waar je ook moet zijn. In de enkele landen in Europa waar LPG moeilijker te vinden is, kan je nog altijd op benzine rijden.

Vergeleken met benzine of diesel is LPG heel voordelig. Omdat er geen accijnzen op LPG geeft worden, komt rijden met LPG veel voordeliger uit.

Na een conversie verbruikt een wagen op LPG inderdaad ongeveer 10 à 15% meer maar omdat de prijs van LPG zo veel lager ligt komt het nog altijd veel voordeliger uit.

Er is inderdaad een jaarlijkse LPG-toeslag. Het bedrag van de LPG-toeslag wordt berekend op basis van het vermogen van de motor van uw voertuig. Die toeslag schommelt tussen 89,16 € tot 208,20 € per jaar, van 8PK tot 13PK. Voor lichte vracht dient er geen extra LPG-taks betaald te worden.

LPG is de perfecte keuze voor fleet- en bedrijfswagens. Door de lagere CO2-uitstoot is er een direct voordeel voor werkgever en werknemer.

tanken is even veilig en eenvoudig als benzine of diesel tanken. LPG-pompen zijn onderworpen aan de strengste veiligheidsnormen die er bestaan in België.

Een LPG-installatie moet altijd gedaan worden door een erkende installateur. U kan de lijst van erkende installateurs hier vinden.

Het grootste deel van LPG is een bijproduct van aardgasontginning. Aangezien er meer en meer aardgas gebruikt wordt, is de aanvoer van LPG gegarandeerd voor de volgende decennia.

In België bieden enkele fabrikanten LPG-modellen aan via showroom verkoop.

Helaas, het kan niet. Een diesel is een zelfontbrander. Benzine en gas hebben een vonk nodig om te ontbranden. Diesel kan enkel via hoge druk ontbranden. Je kan een dieselmotor dus niet ombouwen naar LPG.

LPG is aanbevolen door kenners:

Is je LPG vraag nog niet beantwoordt?

Stuur ons je informatie en wij zoeken de goedkoopste oplossing voor je!

Hoofdkantoor AutoGas.BE

Locatie:

Léon Lepagestraat 4, 1000 Brussel

E-mail:

Telefoon:

+32 2 581 09 32